Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

На Херсонщині енергетики допомагають долати наслідки катастрофи

June 20, 2023

На Херсонщині внаслідок підриву російськими військами Каховської ГЕС у зоні затоплення опинилися 35 населених пунктів Дар’ївської, Калинівської, Білозерської, Тягинської, Новокаховської та Херсонської громад, і це тільки на деокупованій частині області.

Штучна катастрофа значно пошкодила численні енергетичні мережі регіону.

З відходом води енергетики розпочали обстеження затоплених енергетичних об’єктів для подальшого відновлення енергопостачання знеструмлених населених пунктів. Підтопленими були трансформаторні підстанції та лінії електропередачі різних класів напруги. Наразі роботи по відновленню електропостачання ще тривають.

Працюючи в населених пунктах, котрі постраждали від знищення Каховської гідроелектростанції, енергетики не стояли осторонь від проблем мешканців. До надання благодійної допомоги постраждалим громадам долучилися також енергетики з інших куточків України. Долати наслідки російського терору на Херсонщині приєдналися колеги з АТ «Житомиробленерго», ТОВ «Житомирська обласна енергопостачальна компанія», ТОВ «Київська обласна енергопостачальна компанія», ПРаТ «Кіровоградобленерго», ТОВ «Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія», АТ «Чірнівціобленерго» та АТ «Рівнеобленерго».

Для потреб жителів, за порадами сільських голів та старостів, сформовано та доставлено гуманітарний вантаж найбільш необхідних матеріалів: шиферу та плит OSB, обладнання для сушіння підвалів та домівок – теплові дизельні гармати, лопати, візки та поліпропіленові мішки для прибирання вулиць та дворів, спецодяг. Всього надано допомоги на 700 тис. грн.

Додатково розглядається питання про надання ще 900 листів шифера.

«Херсонобленерго» щиро дякує команді енергетиків за таку шляхетну справу, за те, що відгукнулися та допомогли у такій надважливій справі.

 

Нагору